Press reliz

17 yanvar 2009-cu il tarixdə İctimai komitənin üzvləri Sahib Məmmədovə, Elçin Behbudov, Elmira Ələkbərova, Zəlihə Tahirova, İradə Cavadova, Əliməmməd Nuriyev və “Azadlıqdan Məhrumetmə Yerlərinin Müşahidəsi İctimai Birliyinin hüquqşünası Məmmədov Tural Penitensiar Xidmətin Tərbiyə Müəssisəsi və 4 saylı Cəzaçəkmə Müəssisəsində monitorinq keçiriblər. Monitorinqdə həmçinin ictimai komitənin üzvləri olmayan 2 nəfər ekspert iştirak etmişdirlər. Monitorinq zamanı adıçəkilən müəssisələrdə yataqxanaların vəziyyəti, cərimə kameraları, tibbi xidmət, həmçinin qidalanma ilə maraqlanıldı. Monitorinq zamanı saxlanma şəraitinin normal olduğu müəyyən edilib, işgəncə və digər hallar qeydə alınmayıb. Bununla belə qeyd olunan müəssisələrdə vakansiya və tibb heyətinin az olduğu ortaya çıxdı. Monitorinqin yekun nəticələri barədə hesabat hazırlanaraq, Ədliyyə Nazirliyinə təqdim edilməsi üçün müəssisənin rəhbərinə verildi.

Məmmədov Tural

January 2009